Hogyan válasszunk házhozszállítást online rendeléseinkhez

Kedves honfitársaim!

Cudar időket élünk…egy láthatatlan ellenség milliárdnyi mikron-méretű katonái leselkednek ránk, ezért sokunknak – különösen az egyedül élő idős embereknek – komoly kérdésként merülhet fel, hogy el merjünk-e menni akár a közeli kisboltba is élelmiszerért, háztartási cikkekért, van még inkább meggondoljuk, hogy betérjünk-e egy nagy bevásárlóközpont hatalmas csarnokába. Nemcsak az üzletben, de az utcán és a tömegközlekedési eszközökön is egyre erősebben támadhatnak a vírusok.

Ilyen körülmények között rendkívüli mértékben felértékelődik a házhoz szállítás szerepe, sokan választják a készétel megrendelést, ill. az étkezési alapanyagok, nem főtt ételek, háztartási cikkek, stb. online megrendelését. 
Joggal vetődik fel a kérdés, hogyan válasszunk: milyen szempontok alapján döntsük el, hogy mit, honnan és milyen feltételekkel rendeljünk?

Úgy gondolom, hogy a legelső szempont a maximális járványvédelmi biztonság kell, hogy legyen. A szállítónak – ebben a fokozottan járványveszélyes időben – minden tekintetben meg kell felelnie a legmagasabb fokú népegészségügyi tanácsoknak és előírásoknak, akár élelmiszer alapanyagok és egyéb cikkek, akár készételek házhoz szállításáról van szó.

Jó, ha ezeket a tanácsokat, előírásokat előre ismerjük és legelőször arról tájékozódunk az interneten történő megrendelés leadása előtt, hogy a kiválasztott szállító megfelel-e a szigorú, de mindannyiunk érdekét képviselő rendelkezéseknek. Tehát NE az legyen az első szempont, hogy melyik cég szállít hamarabb, és olcsóbban, hanem a járványvédelmi előírások: csak olyan szállítótól rendeljünk, amelyik a honlapján szavatolja ezek betartását és biztosítja a banki átutalással történő fizetést. További fontos szempont, hogy a futárszolgálat legkésőbb a szállítás napján reggel sms-ben tájékoztassa a megrendelőt a szállítás várható idő-intervallumáról (max.2 óra).

dr. Bozsai Gábor